BLOG
Esti mai mult decat un CV!
CAUTI UN (ALT) JOB?

URMEAZA STRATEGIA IN 5 PASI!

 

Este imposibil ca, indiferent cat de mult iti iubesti meseria, compania in care lucrezi si pozitia pe care te afli in cadrul acesteia, sa nu te fi bantuit vreodata gandul ca ai putea schimba ceva, asa incat sa-ti fie mai bine.

Aproape de necrezut, dar exista oameni extrem de bine platiti pentru ceea ce fac, pe pozitii de top sau middle management sa spunem, care sunt total nemultumiti de faptul ca nu (mai) au timp liber pentru ei insisi ori pentru familiile lor. Si vor schimbare!

Sunt, de asemenea, si oameni simpli, care au inceput de curand sa munceasca si au luat-o de la “firul ierbii”, ori care au inceput mai demult sa munceasca, dar se afla tot la “firul ierbii”. Si ei vor schimbare!

Nu in cele din urma, sunt foarte multi oameni care lucreaza in companii nationale, mai mici sau mai mari, ori in multinationale si,  sastisiti de munca pe care o fac pentru altii, viseaza sa-si deschida propria firma. Deci, vor o schimbare!

Certitudini nu ofera nimeni, cu-atat mai putin un angajator, oricat de mare si stabil, ca anvergura si business, ar fi el. Pe de alta parte, prin natura lor, cei mai multi oameni aspira spre mai bine, mai mult, spre si mai bine si mai mult, dincolo de nevoia materiala fiind nevoia recunoasterii din partea societatii.

 Prin urmare, intotdeauna este “momentul potrivit” sa te gandesti la un alt job, dar intrebarea care se naste firesc este, in cele din urma: ce trebuie sa fac, mai exact, in cautarile mele, pentru a “ma nimeri” intr-un context favorabil gasirii unui alt job? Pentru ca, nu-i asa, nimic nu cade din cer, chiar daca, spun astrologii si cunoscatorii, nimic nu e intamplator.

Strategia celor 5 pasi obligatorii in cautarea unui job nu este foarte complicata, dar cere disciplina, vointa si rabdare.

Deci:

  1. Cunoaste-te!  … bine pe tine insuti . Stabilestefoarte clar ceea ce-ti place, ce te pasioneaza, la ce te pricepi si ce vrei sa faci in mod special ca job.
  2. Fixeaza! … obiectivele imediate si de perspectiva in cariera, plus cateva puncte de reper ca traseu professional.
  3. Documenteaza-te! … perfect asupra domeniului in care vrei sa gasesti noul job – oportunitati, locatii, variante de lucru.
  4. Intocmeste! … harta recrutorilor online si offline pe care vrei sa-i folosesti in cautari, pe principiul “combina si imbina”.
  5. Construieste! …. Imaginea personala printr-un mix de instrumente: CV-ul bine conceput, la obiect, clar, cu datele esentiale, recomandari si scrisoare de intentie realizate in acelasi stil, plus un videointerviu sau un filmulet de prezentare a realizarilor tale sau a ta personala. Trebuie sa stii ca cel mai nou instrument de recrutare este VIDEORECRUTAREA.

Reteta ideala de cautare si de gasire a unui job nu exista, dupa cum nu exista nici jobul ideal si nici angajatorul perfect. Dar ceea ce depinde de tine, adica a-ti stabili realist obiective de cariera, a-ti face un plan clar de cautare a ceea ce-ti doresti si a te prezenta PROFESIONIST, fara indoiala, poti!


Scris de: Mihaela la 2015-04-17 15:35
Tags: videorecrutare, strategie de cariera, jog, profesionist, mix de instrumente, Curriculum Vitae
Pentru firme


Pentru candidati


Joburi noi
Pentru a aplica la job trebuiesc completate urmatoarele informatii obligatorii:

- Nume, Prenume
- Telefon
- CV RO/EN sau Video CV sau profil LinkedIn