BLOG
Esti mai mult decat un CV!
VIDEORECRUTAREA

VIDEORECRUTAREA este viitorul in recrutare!

 

Este timpul sa depasesti, ca recrutor, faza simpla de selectie a candidatilor pentru joburile disponibile pe baza unui  CV si a unei scrisori de recomandare,  mai mult sau mai putin relevante, urmata de interviul fata in fata cu potentialii angajati. Mai eficient, in primul rand, ca timp si costuri efective, dar si din punct de vedere al calitatii actului de selectie a personalului pentru posturile vacante din companie, este sa folosesti o platforma integrata de videorecrutare. Ce inseamna asta?

Ca recrutor sau manager de resurse umane este de presupus ca iti doresti ca procesul prin care selectezi oamenii pentru compania ta sa fie si simplu, si eficient si ieftin, adica sa se deruleze in cel mai scurt timp posibil, cu cele mai reduse costuri posibile. Pe de alta parte, vrei sa interactionezi cat de mult cu cei vizati, sa reusesti si un feedback catre candidati , sa ai timp mai mult pentru interviul fata in fata.

Toate acestea intr-un singur scop: pentru a descoperi omul din fata ta, dincolo de CV, pentru a-ti forma o imagine cat mai completa, astfel incat sa angajezi omul potrivit pentru jobul vacant anuntat.

In mod normal, iti ia destul timp sa studiezi cu atentie CV-urile pe care le ai, cu speranta ca oamenii pe care ii vei invita in urmatoarea faza de recrutare, sa dea un test, de exemplu,  vor obtine  un rezultat suficient de bun incat sa ai pe lista scurta pe cei mai buni.  Ideea din subconstient este sa nu-ti fi consumat timp fara un rezultat concret bun si speri ca omul invitat la o discutie fata in fata sa fie Acela pe care il cauti…. De foarte multe ori nu este!

Intreg  acest lant de activitati mai inainte descris, face parte din ceea ce se cheama  “recrutarea traditionala”  si este un mare consumator de timp.

S-au inventat, intre timp, modele de recrutare mai simple si mai eficiente, unul dintre cele mai noi si inovatoare fiind videointerviul.

In Romania, acest instrument este  dezvoltat, cu cea mai noua  tehnologie, pe platforma aijob.ro, ca  instrument de selectie suplimentar, care nu inlocuieste ci completeaza excelent intreg procesul de recrutare.

Avantajul vizualizarii candidatilor care au inregistrat videointerviuri –  raspunsuri video inregistrate la intrebarile trimise de catre angajator – este incontestabil, comparativ cu situatia in care nu “vezi”candidatul inainte de interviul final, fata in fata. Pentru ca, recrutarea este completata cu imaginea reala, cu gestica, exprimarea, atitudinea si comportamentul, elemente care nu se vor desprinde niciodata dintr-un document word oricat de complet si oricat de mult citit!

Videointerviul accesibil pe aijob.ro este un produs dezvoltat exclusiv in Romania, disponibil pe orice device (PC, laptop, tablet, smartphone) si  completeaza profilul candidatului, fiind stocat alaturi de profilul candidatului, astfel incat poate fi accesat oricand ulterior selectiei.

Utilizarea videointerviului si a solutiei de videorecrutare propusa de aijob.ro aduce beneficii nete imediate recrutorilor sau managerilor de resurse umane implicati in procesul de indentificare a  celor mai potriviti oameni pentru companie:

  • Simplificarea procesului de recrutare – reducerea timpului si a efortului investit in procesul de recrutare
  • Calitatea procesului de screening al candidatilor -  cea mai buna posibila, prin utilizarea intrumentelor de videointerviu si testare online.
  • Reducerea semnificativa a costului recrutarii datorita utilizarii videointerviului ca element se prescreening si selectie
  • Flexibilitate – videointerviurile se pot vizualiza oricand, de pe ce orice device ( PC, laptop, tableta, smartphone), ori de cate ori este necesar.

 

Este important pentru candidati sa se simta confortabil chiar atunci cand dau un interviu, asa ca incercati sa oferiti candidatilor posibilitatea de a trimite cele mai bune raspunsuri pe care considera  ei ca le pot oferi intrebarilor voastre, inregistrate video. Aveti astfel oportunitatea de a descoperi oamenii fara o mare investitie de timp si bani, utilizand videointerviul.

Puteti trimite intrebarile  - oricat de multe doriti - unui numar de candidati cu mult mai mare decat ati putea intervieva telefonic sau fata in fata. Apoi, puteti vizualiza videointerviurile de oriunde si oricand, pe telefon sau pe tablet, de exemplu atunci cand asteptati metroul.

“CV-ul nu este neaparat cel mai relevant pentru ca un angajator sa-si dea seama daca un candidat estei potrivit pentru companie”, explica  Steve Blakeman, CEO pe regiunea Asia Pacific al agentiei media OMD intr-un comentariu pe LinkedIn, retea profesionala de socializare. Acesta adauga ca CV-ul este “ prea ‘uscat’ si nu ofera oportunitatea definirii unui portret complet al personalitatii candidatului. CV-urile traditionale, pe hartie, devin perimate, Blakeman explicand ca asistam deja la tranzitia catre modele mult mai dinamice de recrutare.

Foarte important insa a devenit contactul direct, vizual, cu persoana in curs de recrutare. Videointerviul este instrumentul foarte simplu, foarte la indemana si cel mai direct prin care personalitatea candidatului este bine definita si completata.


Scris de: Mihaela la 2015-03-27 10:24
Tags: videorecrutare, videointerviu, CV, selectie, teste, modele, personalitate
Pentru firme


Pentru candidati


Joburi noi
Pentru a aplica la job trebuiesc completate urmatoarele informatii obligatorii:

- Nume, Prenume
- Telefon
- CV RO/EN sau Video CV sau profil LinkedIn